Svaka radna organizacija predstavlja složen sistem elemanata o kojima treba sa pažnjom brinuti. Obratiti pažnju na potrebe i probleme članova kao i održavanje dobrih međuljudskih odnosa veoma je važno. Pozitivan primer је direktorka O.Š. ”Sveti Sava” iz Niša, Sanela Tarana u čijoj je organizaciji dana 31.05.2018. godine, udruženje ”RADOST ŽIVOTA” održalo besplatnu tribinu na temu ”Bes kao saveznik i komunikacija u poslovnom okruženju i svakodnevnom životu”.

Predavači na tribini bili su dipl. psih. Darko Hristov, dipl. psih. Boško Novičić i dipl. psih. Miroslav Milinović.


U interaktivnom predavanju učesnici su mogli da saznaju kako da savladaju bes i kako da im on postane saveznik, šta činiti sa ljutnjom i kako je na adekvatan način preoblikovati u socijalno prihvatljivo ponašanje, dok su u drugom delu imali priliku da se informišu o veštinama komunikacije, kroz primere uvide praktičnost primene asertivnih tehnika i svim koristimа takvog modela ponašanja.

Predavači su bili posebno inspirisani interesantim pitanjima i zanimanjem učesnika za temu ali i mnogim drugim pitanjima iz sferе psihologije i psihoterapije, što govori u prilog još jednoj u nizu, uspešno održanoj tribini.

Zadovoljstvo direktorke kao i učesnika tribine obećavaju dalju saradnju u vidu tribina i edukativnih radionica koje sa radošću iščekujemo.

Leave a reply